Viktigt att tänka på när du ska renovera badrum

Att renovera badrummet är någonting många drömmer om att göra. Kanske saknar du ditt perfekta badrum i ditt nya hus? Har ni fått fler familjemedlemmar? Oavsett vad som händer och sker i ditt liv finns det flera orsaker till varför du bestämt dig för att uppdatera eller bygga nytt badrum med badrumsrenoveringstockholmslän.se. En renovering innebär en hel del jobb, och när det kommer till badrum krävs det att du har en viss kunskap för att allting ska installeras på rätt ätt. Eftersom det inte är alla som har kunskapen om badrum, avlopp och så vidare kan det vara smart att du anlitar en hantverkare. Men innan du bestämmer dig för att börja leta efter företag till hjälp bör du veta hur du önskar att resultatet efter renoveringen ska se ut.

Vilken renovering behöver du?
När det kommer till renoveringar är badrummet ett av de rum som är dyrast. På grund av detta kan det vara smart att du tar en noga titt och avgör vilken renovering som behövs. Alltså det kan innebära att du behöver en totalrenovering eller endast en ytskiktsrenovering. Att endast renovera ytan i badrummet innebär kort sagt att du byter ut inredningen och lägger klinker över det gamla golvet. Denna renoveringstyp kostar vanligtvis under 100 000 kronor vilket gör den till en av de billigare varianterna. En totalrenovering innebär att allting i badrummet tas bort och du bygger upp från själva grunden igen. Detta kostar sällan under 150 000 kronor. På grund av de höga priserna är det bra om du tar en titt på vilken budget du har att arbeta med innan du börjar med renoveringen. Om du bor i ett hus med ett badrum som är flera år gammal kan det vara svårt att avgöra hur kvaliteten på rören och avloppet är. Ett tips är att du planerar för att ta bort golv och undersöka avlopp/rör i din budget. Alltså räkna ett belopp för detta utanför resten av renoveringen. Skulle badrummet däremot vara 15 år eller mer kan du räkna med att avlopp och sådant måste bytas ut.

Planera hur du vill att badrummet ska se ut
Samtidigt som du planerar vilken typ av renovering som ska göras bör du även planera hur badrummet ska se ut. Alltså vad du behöver och hur mycket som måste få plats, till exempel vill du ha dusch eller badkar, kanske både och? Vill du installera två handfat eller räcker det med ett? Sådana saker är viktigt att du planerar från början. Mät hur stor badrummet är för att göra det lättare att se hur mycket du kommer få plats för. Du kan även ta hjälp av en hantverkare eller inredningsarkitekt som vet hur du måste tänka när det kommer till sådan planering.